If you are a music lover and planning to spend your summer vacation in Hungary, there are 3 big festivals in different areas of the country that you should visit.

Sziget Festival

First it was held in 1993. In every August the Ă“buda island in Budapest this great music festival takes place for a week. Delighted revelers come together to celebrate freedom at this one week long event which has a wonderful lineup of shows of world-famous and regional performers. Throughout the event visitors can take pleasure in activities like circus gigs, sports and theatre programs, ability games, as well as art workshops, while lots of chill areas wait for you all around the island.

If you are in Budapest in August, put up your camping tent on the island and take pleasure in the entertainers set to play at the festival.

VOLT Festival

Held in Sopron, a town near to the Austrian border close to the Lake Neusiedler/Lake Fertő, since 1993.

Besides the festival it’s worth to take a tour in the town. The style of the old areas show their historical background; walls and also foundations from the Roman age are still typical, together with a wide range of Middle ages, Renaissance, and also Baroque works  showing centuries when this empire was ruling Europe.

Sopron is also a wine region, one of the not too many where both red and white wines are produced. KĂ©kfrankos and Traminer (GewĂĽrztraminer) are popular. The climate is comparable to Burgenland in Austria.

Balaton Sound

If you would leave the city during the hot summer  days as well as go listen to great music near Europe’s biggest freshwater lake, this event is for you! In July Zamárdi – which is on the south of the Lake Balaton – becomes residence for one of Europe’s most significant open air electronic music celebrations. It’s organized every year since 2007 and  DJs perform from all around the globe, from well-known musicians to the ones that are just starting their career.

If you are staying at the Lake Balaton, you should discover other towns around it and you must remember that it is also a wine producing area in the country: near the Balaton you can find one of Hungary’s seven wine making areas.

Translation in Hungarian – Magyar fordĂ­tás

Ha zeneimádó vagy és azt tervezed, hogy Magyarországon töltöd a nyári szabadságodat, van három nagy fesztivál az ország különböző területein, amelyre el  kellene látogatnod.

Sziget Fesztivál

Először 1993-ban tartották meg.  Minden augusztusban a budapesti Óbudai Szigeten  ez a nagyszerű zenei fesztivál egy hétig tart. Elragadtatott bulizók jönnek össze, hogy a szabadságot ünnepeljék ezen az egyhetes eseményen, amely csodálatos világhírű és helyi előadókat sorakoztat fel. Az esemény során a látogatók örömüket lelhetik koncertekben,  sport és szinházi programokban, ügyességi játékokban, valamint workshopokban, illetve sok pihenőhely is vár rád szerte a szigeten.

Ha augusztusban Budapesten jársz, állítsd fel sátradat a szigeten és élvezd a szórakoztatókat akik a fesztiválon játszanak.

VOLT Fesztivál

Sopronban rendezik meg 1993 óta, a városban az osztrák határ mellett, közel a Fertő tóhoz. A fesztivál melettérdemes egy túrát tenni a városban. A régi területek stílusa a történelmi hátteret mutatja:  a római korból származó falak és épületalapok még mindig meghatározóak , éppúgy mint a középkori, a reneszánsz és a barokk munkák széles tárháza bemutatja azokat az évszázadokat, amikor ez a birodalom uralta Európát.

Sopron bortermelő terület is, egyike a nem túl soknak, ahol vörös és fehér bort egyaránt készítenek. A Kékfrankos és a Tramini népszerűek. A klíma hasonlít az ausztriai Burgenlandéhoz.

Balaton Sound

Ha a forrĂł nyári napokon elhagynád a várost Ă©s nagyszerű zenĂ©t hallgatnál EurĂłpa legnagyobb Ă©desvizi tavának közelĂ©ben, ez a rendezvĂ©ny neked valĂł! JĂşliusban Zamárdi – amely a Balaton dĂ©li partján van – ad otthont EurĂłpa egyik legjelentĹ‘sebb szabadtĂ©ri elektronikus zenei ĂĽnnepĂ©nek. 2007 Ăłta minden Ă©vben megrendezik Ă©s a világ minden tájárĂłl szerepelnek DJ-k, a jĂłl ismert zenĂ©szektĹ‘l azokig, akik most kezdik a pályafutásukat.

Ha a Balatonon tartózkodsz, más városokat is felfedezhetsz és tartsd észben, hogy ez szintén egy bortermelő területe az országnak:  a Balaton közelében találod Magyarország hét borvidékének egyikét.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *